Assortiment

Ons assortiment

Al onze planten komen rechtstreeks uit onze eigen teelt in de vollegrond en in container. Wij richten ons hierbij met name op coniferen, (winterharde) haagplanten, sierheesters en snoeivormen.

Coniferen

De speciale coniferensoorten die wij kweken zijn zeer winterhard en geschikt voor de koude klimaten in Noord- en Oost-Europa. Ons vaste assortiment bestaat uit verschillende solitaire - en haagconiferen waaronder Abies, Chamaecyparis, Juniperus, Picea, Pinus, Taxus en Thuja soorten in maten tot circa 250cm groot.

Coniferen

Haagplanten

Onze haagplanten worden iedere 3-4 jaar verplant voor een robuust en fris wortelgestel. In combinatie met regelmatig machinaal snoeien en rondsteken resulteert dit in een sterke en compacte groei en uniforme partijen. Onze meest populaire haagplanten zijn Ilex meserveae, Prunus laurocerasus, Prunus lusitanica, Taxus baccata en de zeer winterharde Taxus media soorten. Doordat wij onze haagplanten zowel in de vollegrond als in container kweken, is een groot deel van ons assortiment haagplanten jaarrond leverbaar in maten vanaf 60cm tot 250cm+.

Haagplanten

Kant-en-klaar hagen

Onze unieke potgekweekte kant-en-klaar haagelementen onderscheiden zich door hun grote maat van 100-220cm, hun compacte en dichte groei, en hun handzaamheid dankzij het beperkte gewicht van de plantzak en de potgrond. Doordat onze haagelementen potgekweekt zijn, is het aanslagpercentage uitzonderlijk hoog en kunnen ze jaarrond geleverd en geplant worden. Wij kweken onder andere Prunus laurocerasus en Prunus lusitanica als kant-en-klare haagelementen.

Kant-en-klaar hagen

Sierheesters

Wij kweken een breed assortiment sierheesters vanaf potmaat 10 liter in grote volumes. Door onze bewuste keuze voor bepaalde vaste lijnen en grotere volumes, plus de combinatie van kweken op het containerveld en in de kas kunnen wij jaarrond een grote variatie in plantmaten aanbieden. Onze moderne apparatuur en machines dragen bij aan uniforme en sterke planten en maken leveringen van grote partijen mogelijk.

Sierheesters

Snoeivormen

Al sinds onze oprichting zijn snoeivormen een belangrijk onderdeel van ons assortiment en een kenmerkend product voor EuroTree. Ilex, Taxus en Thuja worden bijvoorbeeld gebruikt voor bol-, kegel-, spiraal-, of zuilvormen. Chamaecyparis, Juniperus en Pinus worden vooral als pompons of bonsai gesnoeid. Door regelmatig en vakkundig te snoeien creƫren we compacte en dichte snoeivormen, als waardevolle aanvulling op ons assortiment solitaire coniferen en heesters.

Snoeivormen