Over EuroTree

Over EuroTree

over ons

EuroTree
Boomkwekerij

EuroTree is in 2001 ontstaan uit een samenwerking tussen Wilbert Christiaens en Eef van Os. Ons bedrijf in Melderslo is logistiek zeer gunstig gelegen; dicht bij de grens met Duitsland en tradeport Venlo, en eenvoudig te bereiken vanaf de A73.

Al sinds de oprichting van ons bedrijf kweken wij een groot deel van onze planten in de vollegrond. Ooit groeiden wij hiermee uit tot een van de grootste buxuskwekerijen van Europa. De focus werd verlegd naar andere soorten en tegenwoordig kweken wij in de vollegrond een  breed assortiment van coniferen en (winterharde) heesters. Het grootste gedeelte van onze haagplanten en grotere solitairen vindt haar oorsprong dan ook nog steeds in de vollegrond. Naarmate het assortiment verbreedde is de containerteelt van sierheesters, grassen en diverse coniferensoorten toegevoegd. Onze visie op de containerteelt is vergelijkbaar met die van de vollegrond – “Wij streven naar een consistent assortiment van kwalitatief goede en uniforme planten waarmee onze klanten zich kunnen onderscheiden” – met de voordelen van jaarronde beschikbaarheid en gemak. Zodoende creëren wij een uitgebreid aanbod voor een grote groep klanten waaronder tuincentra, hoveniers, groothandelaren en handelskwekerijen.

EuroTreeDSC_7059.jpg
EuroTreeDSC_6977.jpg

Kengetallen EuroTree

90 hectare vollegrond, 5 hectare containerveld en 5 hectare kas

> 30 vaste medewerkers

> 400 soorten planten

> 20 jaar ervaring

EuroTreeDSC_6439.jpg

Vraag hier direct onze actuele prijslijst op

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vollegrond

Onze planten in de vollegrond worden geplant op een vaste afstand en worden, afhankelijk van de soort, elke 2-4 jaar verplant of rondgestoken voor een compacte wortelgroei. Het grootste deel van de teeltwerkzaamheden in de vollegrond zoals snoeien en rooien, gebeurt volledig machinaal. Dit draagt bij aan de uniformiteit van onze planten en de efficiëntie van het werk.  In de vollegrond kweken wij een uniek assortiment Pinus soorten, Ilex, Prunus, Taxus en Thuja snoeivormen, alsook winterharde haagplanten.

EuroTreeDSC_6535.jpg
EuroTreeDSC_7042.jpg

Containerteelt

In de containerteelt worden planten (af)gekweekt in potmaten vanaf 10-liter. Dit gebeurt, afhankelijk van het type gewas en het seizoen, op onze containervelden en in de kas. Met onze moderne oppotlijnen en een uitgebreid machinepark  zijn wij in staat om grote aantallen planten in korte tijd op te potten en te verplaatsen. Naast een breed assortiment heesters, (dwerg)coniferen en siergrassen, worden ook onze kant-en-klaar hagen volledig potgekweekt waardoor ze uitzonderlijk compact, licht en handzaam zijn.

Volg ons

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op ons bedrijf.